Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

App dieren kijken 1

dieren-kijken-1

Boerderijdieren spelen de hoofdrollen in onze app.

Van ieder dier kunnen de kinderen verschillende mooie en leerzame filmpjes bekijken. Alles wat ze zien wordt uitgelegd door Ep de mus. Dit stimuleert de taalonwikkeling. De kinderen zien o.a. hoe een pony wordt geborsteld en bereden, hoe de koeien worden gemolken, hoe een varken wordt gevoerd en hoe een kip zit te broeden op haar nest. Ook zien ze veulens dartelen door de wei en drinken bij hun moeder. In totaal zijn er 22 filmpjes.

Het doel van de app is het stimuleren van de taalontwikkeling van jonge kinderen. Taalontwikkeling is het vakgebied van de logopedist. In de app is een combinatie gemaakt van leuk beeldmateriaal en een effectief taalaanbod.

poetsenAlle filmpjes hebben een thema.
Klik op het tv’tje om het filmpje van “het poetsen” te bekijken

Kijkje achter de schermen

Schaapscheren

schapen-scheren-6Kinderen kunnen in de app bekijken hoe een schaap geschoren wordt. Voor het schaapscheren waren wij te gast bij Zorgstal Saela.

Kippen

app_kippen_2Ook hebben we kippen gefilmd bij Zorgstal Saela. Deze kipjes hadden eieren. De kinderen kunnen in de app bekijken hoe een kip met haar snavel een eitje onder haar buikje duwt.

Koeien in de wei

koe_boer_jansen_2Bij boer Janssen hebben we prachtige koeien gefilmd. Boer Janssen ging met ons zijn weiland in en vertelde enthousiast over zijn koppel dames. Het is heel leuk om te zien hoe de kalfjes drinken bij hun moeder.

Koeien melken

app_melken_boer_pot_1Bij boer Christian Pot is het melken en het voeren van de koeien gefilmd. Christian runt een prachtig modern boerenbedrijf waar het welzijn van de koeien centraal staat. Het was een leerzame ervaring on door zo’n gedreven boer rondgeleid te worden en het nieuwste van het nieuwste op het gebied van melkveehouderij te zien. In de app zien de kinderen de koeien van dichtbij. Zo beleven ze het melken en het voeren van de dieren gewoon bij hun thuis op de bank.

Paarden

app-paarden-2We hebben natuurlijk ook paarden gefilmd. Lekker los in de wei. Een kleine kudde met verschillende dieren en twee merries met hun veulen. Een van de veulens was nog maar een week oud. De cameraman was alleen niet zo blij toen de jonge pony’s aan het statief wilden snuffelen.

Schapen/kippen

app-schapen-7Bij de heer Helmich waren we te gast om schapen en kippen te filmen. Nadat de schapen aan ons gewend waren deden ze precies wat wij wilden. Nu kunnen wij de kinderen echt heel mooi een ooi met haar lammeren tonen. Ook de kippen en de haan waren een lust voor het oog, dus… wederom: prachtige beelden voor de kinderen!

Varkens

app-varken-3Varkens met biggetjes en kippen met kuikens zijn bij zorgboerderij Teun’s Hoeve gefilmd. Er werd zelfs speciaal voor ons modder gemaakt. Geweldig! Ooit weleens een varken met zijn neus in de modder zien wroeten? Wij wel! En de kinderen die onze app bekijken ook.

Voice-over Ep

voiceover Jerry DSC_0001Alles wat de kinderen zien in de filmpjes wordt uitgelegd door Ep de mus. Praktijkhouder Jerry Geijp heeft de teksten van Ep de mus ingesproken in de studio.

Zangeres Heleen

zingende Heleen DSC01615Voor onze logopedist Heleen Bosch is ook een belangrijke rol weggelegd. Zij heeft het app lied “Kijk daar komt een trekker aan” ingezongen.

Opname introductiefilmpje

opname promo film DSC_0634Naast dieren filmpjes hebben we ook een introductie filmpje voor de app gemaakt met in de hoofdrollen Tessa, Stef en Marjoleine.

We zijn blij dat zoveel mensen ons enthousiast hebben ontvangen en hun dieren hebben laten filmen. Dit heeft mooi en bijzonder beeldmateriaal opgeleverd.

Leuke vragen tijdens het filmen:
– “Kunt u de koeien ook laten poepen?”
– “Piet-Cees… heb je de koeienpoep al op film?”
– “Ik vind de plek waar de modder ligt niet goed… kunt u ook op een andere plek modder maken?”
– “Weet u wanneer het varken gaat poepen?”

Terug naar boven