Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Marjoleine Huitema

marjoleine 2

Wie is Marjoleine Huitema?

Marjoleine is de praktijkhouder binnen Logopedisch Spectrum Nederland BV.

Hier laat zij een stukje van haarzelf zien, zodat u een beetje weet wie ze is en wat haar beweegt in het leven.

Ik groeide op in Lekkerkerk, een dorpje aan de Lek tussen Rotterdam en Gouda. Ik was (en ben) een echt paardenmeisje. Alleen naar school droeg ik geen paardrijbroek.
Als ik niet op mijn paard zat, was ik vaak te vinden in de dansschool van mijn ouders. Zonder paardrijbroek, trouwens. Maar wel volop in beweging.

Na de HAVO in Capelle aan de IJssel besloot ik Logopedie te gaan studeren in Rotterdam. Een keuze waar ik vandaag de dag nog steeds meer dan 100% achter sta. Het beroep logopedist past mij als een perfect op maat gemaakte outfit.

Het ondernemerschap heb ik van mijn vader. Een groot goed waar ik blij mee ben.

In februari 2003 ben ik in Gezondheidscentrum Zevenkamp in Rotterdam mijn eerste praktijk gestart. Een spannend en mooi avontuur. In de loop van de jaren heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van pre-verbale logopedie en kinderen met het syndroom van Down.

In 2005 zijn we naar Hardenberg verhuisd.

De geboorte van onze zoon Jago (2005) heeft mij enorm geïnspireerd. Met dat kleine ventje in mijn armen stond ik er bij stil: wat als het drinken uit de borst of fles nou eens niet vanzelf gaat? En later: als hij nou eens niet naar mij zou kijken? Niet met mij zou kunnen spelen? Of geen ‘mama’ tegen mij was gaan zeggen? Inmiddels heb ik hier de nodige antwoorden op gevonden en deel ik deze met mijn klanten. Ook heb ik ervaren hoe het is als moeder als iemand ‘goedbedoelde’ raad geeft, een ‘onschuldige’ opmerking over je kindje plaatst. Hoe kwetsbaar je bent als het om je eigen kind gaat.

Jago heeft mij vanaf dag 1 van zijn leven ontzettend veel geleerd en doet dit nog dagelijks. Hij heeft mij als mens, als moeder, maar ook als logopedist voor altijd veranderd. En zijn jongere, prachtige zusjes Bjarna (2008) en Jitka (2011)? Die doen het nog eens dunnetjes over, op hun eigen manier. Dank jullie wel daarvoor, lieve kinderen! En…..ga zo door, want ik ben nog lang niet uitgeleerd!

Zoals ik mijn eigen kinderen als wonderen van het leven zie, als individuutjes met eigen behoeften en mogelijkheden, zo zie ik iedere klant in mijn behandelkamer. Iedere klant is voor mij uniek. Iedere hulpvraag is uniek. Beleidsmatige zaken probeer ik te standaardiseren, zodat ze minder tijd kosten en er meer energie overblijft voor de behandeling. De klant en de hulpvraag zijn wat mij betreft nooit te standaardiseren.

Een klant (groot of klein) moet zich prettig voelen bij mij, anders kunnen we niet samen leren. Binnen de behandeling is er respect en ruimte voor reflectie. Samen gaan we het doen. Eventueel met hulp van een ander. Bijvoorbeeld een fysiotherapeut, kinderarts, neuro-psycholoog, orthopedagoog, diëtist, leerkracht, peuterspeelzaalleidster, tandarts, huisarts, wijkverpleegkundige, ib-er, rt-er enz.

Ik ben lid van de NVLF, de beroepsvereniging voor logopedisten en sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Andere manieren zijn bijvoorbeeld het bezoeken van een kwaliteitskring, het volgen van scholing, lid zijn van bijvoorbeeld Balans en de stichting Down Syndroom en het zeer frequent inplannen van (intensieve) contactmomenten met mijn medewerkers. Zij inspireren en motiveren mij. Helpen mij de zaak scherp te houden.

Ik breng graag tijd met mijn medewerkers door. Puur zakelijk, maar ook gewoon gezellig. Ik wil oprecht weten wat ze bezighoud. Wat persoonlijke drijfveren zijn. Onzekerheden, irritaties, nieuwe ideeën en de dromen voor de toekomst. Ik ben een leidinggevende die altijd zal aansturen op (persoonlijke) groei en vernieuwing en hierin een belangrijke taak voor zichzelf ziet. Een meewerkend ‘voorman’, altijd op zoek naar de weg met de meeste mogelijkheden en vol met nieuwe ideeën.

Ik hoop dat u met veel plezier de site bezoekt. Mocht u iets aan mij kwijt willen, dan vind ik dat leuk om te horen/ lezen: 06 – 412 49 882/ [email protected]

Terug naar boven