De rijdende logopedist

Bericht uit de Stentor, 22 augustus 2014.

HARDENBERG – Logopedisch Spectrum Hardenberg trekt vanaf volgende week met een busje naar scholen in de gemeente. Dat heeft twee voordelen: kinderen hoeven niet meer te reizen en voor de logopedist is het zeer praktisch.

Logopediste Lonneke Oenema is de eerste logopedist die in het busje naar scholen gaat. Haar eerste halte is OBS Reestzicht in Drogteropslagen. Een halve dag zal zij kinderen behandelen. Zij hoeven daarvoor niet meer naar de praktijk. Dat scheelt heel wat reistijd en gemiste lesuren.

de-rijdende-logopedist

Voor de logopedist is het busje praktischer. Voorheen moesten personenauto’s steeds weer worden ingepakt. Er werd nog wel eens een voorwerp vergeten. Dat moet nu verleden tijd zijn, omdat alle benodigdheden in het busje aanwezig zijn.

Voorlopig is Reestzicht de enige school waar het busje naartoe toert. Nog twee andere basisscholen hebben verregaande interesse getoond. Op termijn moet het busje de hele week in gebruik zijn. Het Logopedisch Spectrum Hardenberg wil zich eerst beperkten tot Hardenberg, maar sluit niet uit om op termijn ook scholen in andere gemeenten te bezoeken.

Bron